Платформе за припрему завршног испита

Платформе за припрему завршног испита

Драги моји осмаци,

Као што и сами знате ближи се завршни испит. С обзиром да се налазимо у овој ситуацији,  ништа вам друго не преостаје него да се организујете и изаберете платформу за учење која вама највише одговара. Сада ћу вам представити две платформе за које мислим да су јако добре, а ви када све прочитате одлучите да ли ћете користити једну од ове две платформе или неку за коју од раније знате и која вама више одговара.

Платформа Завршни испит

Ранијих година моји ученици су користили платформу Завршни испит- http://zavrsniispit.matf.bg.ac.rs/ која функционише по сличном принципу као и платформа еЗбирка.

Платформи Завршни испит можете приступити преко линка http://zavrsniispit.matf.bg.ac.rs/.

Платформа Завршни испит је добра јер садржи задатке из математике и српског језика. Задаци су груписани по областима и нивоима.Када приступите почетној страни платформе Завршни испит у могућности сте да бирате да ли ћете своје знање проверавати тестовима из српског језика или математике.

Избором било ког од ова два предмета, отвара вам се могућност избора неког од следећа четири типа теста:

  1. Избором Тест наставника потребно је да унесете редни број теста који је наставник задао и тако радите тест који је наставник претходно креирао.У том случају потребно је да имате шифру наставника како би наставник добио и прегледао ваш тест. Моја шифра је 633.

  2. Прилагођени тест намењен је ученицима који раде по индивидуалном образовном плану, ИОП-у. Дати су задаци из свих области које се проверавају на завршном испиту, али је тежина задатака, као и начин давања одговора прилагођен ученицима који имају одређене препреке у раду.

  3. Када изаберете Стандардни тест добићете задатке који одговарају пробном завршном испиту. Укупно двадесет задатака из различитих области и различитих нивоа.

  4. Тип теста Сопствени избор најприкладнији је за ову ситуацију, јер можете сами бирати области градива и тачно одређене нивое из којих желите да проверите своје знање.

Ова платформа је одлична за проверу знања уколико сте целокупно градиво прешли. Платформа је јако добра за ученике који раде по Иоп-у.

Платформа Мала-матура

Платформа која је можда погоднија за самостални рад је платформа Мала-матура. Преко линка https://www.mala-matura.com/ можете приступити почетној страни:

За разлику од платформе Завршни испит, на овој платформи је потребно извршити регистрацију. Кликом на плаво дугме Региструј се, отвара вам се формулар за регистрацију:

Када се једном региструјете сваки следећи пут приступате платформи преко црвеног дугмета Улогуј се, и тада уписујете своје корисничко име и шифру у овом прозору.

После успешне пријаве приказани су вам додељени курсеви: Математика, Српски језик и књижевност, Историја, Географија, Биологија, Физика и Хемија. За сваки предмет (курс) постоји датум када сте приступили курсу, као и време када курс истиче, колико сте градива прешли и колико сте поена освојили.

Поред предмета које сте добили, додељени су вам и тестови по областима и нивоима постигнућа:

Када приступите предмету Математика градиво је распоређено у 5 модула: Бројеви и операције са њима, Алгебра и функције, Геометрија, Мерење и Обарда података.

Сваки модул је подељен на наставне јединице које су обрађене теоријски и које обавезно треба прочитати.

Сваку лекцију можете и преузети у Пдф-у кликом на иконицу:

За сваку лекцију имате и Мултимедију, односно видео са појашњењем лекције.

После сваке лекције имате и тест  који је временски ограничен, где можете проверити своје знање, уочити ваше јаке стране, као и ствари на којима треба порадити до завршног испита.

Предности ове платформе видим у томе што су сви предмети на једном месту, тако да можете вежбати како математику и српски језик, тако и предмете за комбиновани тест. Предности су и кратке лекције по наставним јединицама уз помоћ којих можете обновити градиво, као и тестови по областима и тестови симулације мале матуре.

Надам се да ће вам једна од ове две платформе помоћи у припреми и полагању завршног испита. А идеално би било ако успете да се организујете и искористите предности обе платформе.

No Comments

Add your comment